Hvordan bitcoin kunne tilbyde en hæk, da markederne rammer den største dislokation

Massive offentlige udgifter, forstyrrelser i forsyningskæden og ballongåb er en ustabil blanding for investorer. Her er hvorfor bitcoin skal være en del af en afbalanceret portefølje i denne pandemiske økonomi.

Tilbage i marts 2020, i de tidlige stadier af Covid-19-krisen, havde amerikanske arbejdsløshedskrav en 30 sigma-begivenhed, ellers kendt som en „sort svane“ -begivenhed. For dem, der husker klokkekurven fra skolen, er 30 sigmas dybest set langt fra „sandsynligt.“ Faktisk er det meget langt væk fra „usandsynligt.“

I disse tidlige faser af Covid-reaktionen sigtede markederne mod likviditet. Overalt hvor de kunne nedbringe og kilde til likviditet var fair spil – aktiemarkederne tog et dyk, guld gjorde det samme, og bitcoin sluttede sig til festen. I løbet af de følgende uger og måneder, da verdens pandemiske reaktioner blev tydelige, begyndte aktiemarkederne at pumpe igen.

Nasdaq og S&P 500 har brudt alle tider, efterfulgt et par måneder senere af MSCI World Index (kurv af vejede globale aktier). Vi så inflationen i aktivpriser efter den globale finansielle krise, men ikke i det tempo af genopretning, som vi har set under Covid-19-pandemien. Denne krise er anderledes end den sidste, og der er stadig mulighed for at positionere sig til den næste økonomiske cyklus.

Der er to vigtige skift, som vi forventer at se i de kommende måneder og år:

  1. Inflation
  2. Skift fra gearet vækstinvestering til værdipapirer og råvarer

Kvantitative lempelser

QE-foranstaltninger har allerede overgået den globale finansielle krise (GFC) i 2008. Den amerikanske centralbank har allerede distribueret tre gange mængden af føderal stimulus og på en kortere periode end GFC-svaret. De ekspansive politikker er ikke unikke for USA: den samlede G6-balance er balloneret til over 24 billioner dollars.

QE alene vil ikke nødvendigvis anspore til inflation (målt ved hjælp af forbrugerprisindeks eller CPI). Vi var vidne til dette efter GFC, registrerede lave rater og stimulus, men alligevel en kamp for at opretholde en stabil målrettet inflation.

Der er en sammenløb af faktorer med Covid-19-krisen, der kunne udløse uventet og ustabil inflation opad.

  • Forstyrrelser i forsyningskæden under og efter Covid-19
  • Øgede forsyningskædeomkostninger som følge af afglobalisering
  • Erosion af købekraft og værdien af fiat-valutaer
  • Stigende fokus på budgetunderskud
  • Efterspørgsel drevet inflation i essentielle varer

Lige før Covid-19 var de strukturelle faktorer for uventet inflation i økonomien allerede der: ballonskuld, global magtdynamik, der skiftede mellem USA og Kina, protektionistisk handelspolitik og en voksende velstandskreds. Pandemien har tændt ilden under disse strukturelle problemer og medført forsyningskædestød.

Olie er et godt eksempel på dette. Med kombinationen af skiftet til vedvarende energi og efterspørgselstyret ødelæggelse på grund af Covid-19 er mange af de store brønde kommet offline. Det kan tage op til 18 måneder at „tænde“ disse igen. Inflation kan være en funktion af efterspørgsel (drevet af stimulus, beskæftigelse, lønninger), eller mangel på udbud eller chok.

Mens vi ikke ser dette afspejlet i olieprisen endnu, kan opsvinget fra pandemien se en kombination af både efterspørgsel og udbudskræfter, der fører til energidrevet inflation. Når omkostningerne ved energi stiger, gør alle tilhørende forsyningskæder, indkøbskanaler, distributionsgrossister, detailhandlere og så videre det også.

For at afdække tilbagegang i købekraft og økonomisk ustabilitet har du brug for aktiver, der er af knap karakter og helst likvide. Som nævnt så vi strømmen efter likviditet i løbet af margen 2020-nedskæringen.

Hvad der var interessant var forvridningen af guld futures priser, guld papir priser og fysiske guld priser mellem London og New York. Forstyrrelser i forsyningskæden forårsagede et brud i fysiske og futures derivatspænd på grund af bekymring omkring evnen til faktisk at afvikle disse futures.

Det er her bitcoin kan tilføje stor værdi som et knappe, men alligevel flydende alternativ til traditionelle hårde aktiver, virkelig grænseløs og designet til aldrig at overstige dets ultimative forsyningslof.

Økonomiske cyklusser af forskellige aktivklasser

Som i livet bevæger forskellige aktivklasser sig på en cyklisk måde. Råvarer har tendens til at bevæge sig i supercykler – gennem flerårige bomme til dramatiske buster. I de sidste 227 år har der været seks råvaretoppe. Den seneste cyklus toppede i 2008.

Denne cyklus var stort set drevet af efterspørgsel på markedet og langsom udbudsvækst. Siden 2008 har vi stort set været på et råvaremarked. Global vækst er aftaget i BNP-termer siden 2010, nye markeder har kæmpet med strukturelle udfordringer, og Kinas økonomi er skiftet fra produktion til en servicedrevet økonomi.

Et inflationsmiljø ville lægge pres på denne afvigelse og tilskynde til en sund genbalancering, en tilbagevenden til gennemsnittet. Råvarer tilbyder en knap forsyning, reelle hårde aktiver og en sikring mod devaluering af købekraft. Vi ser allerede guld og kobber opbygge en vis opadgående interesse, og vi forventer, at andre råvarer følger efterhånden som inflationspresset begynder at tage fat – landbrug, minearbejdere og hårdt aktiver med stærke balancer.

Bitcoin som digitalt guld

Ligesom værdipapirer og råvarer har tilføjelse af bitcoin til en afbalanceret portefølje et enormt potentiale i de kommende måneder og år. Det er et aktiv, der har begrænset samlet udbud, og som grundlæggende efterligner guldets årlige mineproduktion.

Imidlertid har bitcoin ikke leveringsproblemer af guld, når forsyningskæderne forstyrres, og det er meget lettere at erhverve, handle og krydse grænser med. Desuden er bitcoin blevet matematisk designet til at bremse sin produktionskurve i løbet af et århundrede.

Modellering af lager til flow viser en vares knaphedsværdi – mængden af en vare i omløb divideret med den producerede mængde årligt. Højere aktie-til-strøm-forhold indikerer øget mangel på et aktiv. For hver halvering stiger bitcoins forhold til flow gennem en faldende forsyningskurve.

Bitcoins nuværende aktie-til-strøm-forhold (55,92) er lige under det for guld (62). Efter den næste halvering i 2024 vil bitcoins aktie-til-strøm-forhold overstige guldets ved 121,4.

Risikoen for at være forkert og porteføljeteori

Dette handler om afdækning af risiko. Nogle kalder inflation uundgåelig, andre kalder det halerisiko. Vi kalder det sandsynligt. Vores tilgang er at afdække risici og batte for alfa, der stammer fra flere potentielle scenarier. Fordelen ved bitcoin er, at historisk har korrelationen været meget dynamisk.

Bitcoin har en beta, der skifter mellem risikotilstande på underliggende makromiljøer. For eksempel i løbet af de tidlige stadier af Iran-krisen samledes bitcoin sammen med sikre havne, men kom alligevel ind i Covid-19-krisen i marts 2020 og til tider ud over korrelerede det mere med risikovillige aktiver og aktiemarkeder.

Denne beta giver en tydelig fordel på tværs af flere scenarier – inflationære og deflationsmæssige miljøer, især som en del af en afbalanceret portefølje. Vi tog en gennemsnitlig australsk obligations- og aktieportefølje og kortlagde afkastprofilerne og volatiliteten siden 2013 ved at tilføje forskellige vægte på bitcoin. Vi opdagede, at de årlige afkast steg, mens komparativ volatilitet faldt. Med andre ord forbedredes risikojusteret afkast markant.

På risikoen for at være forkert er vi positioneret til et sandsynligt scenarie, men beskyttet, hvis det ikke kommer frem. Meget ofte handler de bedste investeringer ikke om at have ret, men snarere om at være positioneret. Bitcoin er en måde at placere på flere scenarier, flere likviditetskrav og bedst af alt, tilbyder en butik af velstand, der er bygget til den nye verden.

Den institutionelle infrastruktur og beskyttelse, som rummet nu tilbyder, og den stigende deltagelse fra traditionelle spillere (Fidelity, Paul Tudor Jones, Microstrategy og en lang række andre) har yderligere valideret det som en ægte aktivklasse, der ikke forsvinder.