Har kjøpt Bitcoin i minst ett år: Kilder

Universitetsstøtte som støttet blockchain VCs i 2018 har begynt å kjøpe krypto direkte fra Coinbase.

I følge to kilder som er kjent med situasjonen

Noen av de største universitetsfondene i USA har stille kjøpt kryptovaluta det siste året eller så gjennom kontoer holdt på Coinbase og andre børser, har CoinDesk lært.

I følge to kilder som er kjent med situasjonen, har Harvard, Yale, Brown og University of Michigan i tillegg til flere andre høyskoler kjøpt krypto direkte på børser. (Flere Ivy League-legater interesserte seg for blockchain-teknologi via kryptofokuserte risikokapitalfond tilbake i 2018.)

„Det er ganske mange,“ sa en kilde som ba om å være navngitt. „Mange begavelser tildeler for øyeblikket litt til krypto.“

Yale og Brown svarte ikke på forespørsler om kommentar innen pressetid. Da CoinDesk nådde, nektet Harvard og University of Michigan å kommentere. Coinbase nektet også å kommentere. Universitetsbegavelser fikk en eneste omtale i Coinbases årsrapport for 2020, men uten å nevne noen navn.

Noen av universitetets legater kan ha holdt kontoer i Coinbase så lenge som 18 måneder, ifølge en kilde.

„Det kan være siden midten av 2019,“ sa kilden. “De fleste har gått i minst ett år. Jeg vil tro at de sannsynligvis vil diskutere det offentlig på et eller annet tidspunkt i år. Jeg mistenker at de ville sitte på noen ganske fine biter av retur. „

Universitetsbegavelser er samlinger av akkumulerte av akademiske institusjoner, ofte i form av veldedighetsdonasjoner. Disse midlene, som støtter undervisning og forskning, kan fordeles på ulike eiendeler for investeringsformål.

Harvard’s er den største universitetsgaven med over 40 milliarder dollar i eiendeler. Yale har over 30 milliarder dollar, Michigan har rundt 12,5 milliarder dollar, mens Brown eier 4,7 milliarder dollar. Det er ukjent hvor mye hvert fond har bevilget i krypto, men det er sannsynlig en brøkdel av prosent av deres totale eiendeler.

Lang vei

Tilbake i 2018 skaffet Yale University Chief Investment Officer David Swensen overskrifter ved å støtte to kryptofokuserte venturefond, en drevet av Andreessen Horowitz og en annen lansert av Coinbase medstifter Fred Ehrsam og tidligere Sequoia Capital-partner Matt Huang.

Flere andre universiteter fulgte Yale i støtte for krypto-VC, inkludert Harvard, Stanford, Dartmouth College, MIT, University of North Carolina og Michigan. Det er klart at noen av disse skolene ser ut til å ta neste skritt ved å investere direkte i kryptoaktiva.

Den andre kilden, som er involvert i krypto hedgefondverdenen, pekte på „en stor endring“ de siste månedene. – Vi ser ytelsesbaserte pensjonsordninger komme nær tildelinger. Vi ser at offentlige pensjonsplaner nærmer seg å foreta avsetninger, ”sa personen.

„Hvis jeg hadde hørt det for tre år siden, ville jeg ha sagt at det var galt,“ sa Ari Paul, medstifter av BlockTower Capital og tidligere investeringssjef for University of Chicago. “Men mange institusjoner er nå komfortable med bitcoin. De forstår det og kan bare kjøpe det direkte, så lenge det er fra en regulert enhet som Coinbase, Fidelity eller Anchorage.“

admin

View more posts from this author