First Mover: OKEx Private Key Snafu stuurt Bitcoin lager naarmate China DeFi stijgt

Bitcoin ( BTC ) daalde vrijdag met 2%, het meest in drie weken, nadat de markt geschrokken was van de aankondiging dat de cryptocurrency exchange OKEx opnames had opgeschort omdat oprichter Mingxing „Star“ Xu naar verluidt in hechtenis was genomen.

De directeur is de houder van een privésleutel die nodig is om opnames goed te keuren, en dat werd onmogelijk sinds hij geen contact meer had, schreef de uitwisseling in een bericht dat vrijdagochtend werd gepubliceerd. Ambtenaren bij OKEx, dat in Malta is gevestigd maar wordt geleid door Chinese leidinggevenden, zeiden dat het om een persoonlijke kwestie ging, niet om de uitwisseling, en dat het geen invloed mag hebben op de lopende zaken.

Handelaren zeiden dat de prijsimpact van korte duur zou kunnen zijn

„Ik denk niet dat dit nieuws BTC de verkeerde manier kleurt als de locatie,“ vertelde Vishal Shah, een handelaar en oprichter van de Alpha 5-uitwisseling, aan CoinDesk.

Markt beweegt

Gedecentraliseerde financiering, of DeFi, is een van de populairste trends in de crypto-industrie. Het is dus niet verwonderlijk dat de DeFi-rage zijn weg zou vinden naar China, dat een actieve cryptocurrency-gemeenschap heeft ondanks overheidsbeperkingen op handel en tokenverkoop. Chinese startups spelen een cruciale rol in de DeFi-boom met sterk gelokaliseerde en wendbare aanpassingen van westerse projecten en een marketingapparaat dat laserfocus is op Chinese cryptogemeenschappen, zeggen kijkers uit de industrie.

Door u aan te melden, ontvangt u e-mails over CoinDesk-producten en gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en ons privacybeleid

Van juli tot half oktober is het aantal zoekopdrachten naar DeFi op het Chinese sociale mediaplatform WeChat enorm gestegen. Het is in deze periode bijna verdubbeld, volgens WeChat Index, een gegevensanalysetool die zoekopdrachten op trefwoorden, artikelen en forwards in WeChat-momenten omvat. Grote Defi-projecten zoals NEST, DForce en YFII, allemaal met enorme Chinese aanhang, hebben in een tijdsbestek van een paar weken miljoenen dollars opgehaald en bovenaan de TVL-ranglijst op DeFi Pulse gestaan. China heeft vaak de reputatie westerse producten aan lokale markten aan te passen, of in sommige gevallen na te bootsen. Compound vermeende, in China gevestigde DForce ’stal‘ zijn code en Chinese liquiditeitsmijnsite YFII heeft een ander buitenlands project gekloond , Yearn.Finance (YFI).

„Toegegeven, veel Chinese projecten kopiëren code van westerse DeFi-pioniers zoals de liquiditeitsleider Yearn.Finance en gedecentraliseerde uitwisseling UniSwap,“ vertelde Nervos mede-oprichter Guoning Lü aan CoinDesk. „Chinese bedrijven maken echter innovaties in het lokaliseren van de originele producten en dat maakt DeFi-producten populairder in het land.“ – David Pan Lees meer: hoe de DeFi-rage zijn weg vond naar China

admin

View more posts from this author