BITCOIN BREAKOUT BOVEN $11K ZOU MOETEN LEIDEN TOT ALL-TIME HIGH: ANALIST

  • Bitcoin sprong voor het eerst sinds augustus 2019 over de $11.000-niveau maandag.
  • De rally verscheen als een verzwakkende dollar geïnjecteerd nieuwe koopmomentum in de safe-haven activa.
  • Josh Rager, de mede-oprichter van Blockroots, verklaarde dat de laatste sprong de Bitcoin naar een recordhoogte zou moeten leiden nadat hij zich een soortgelijke stap uit 2019 herinnerde.

Een vlaag van steunende grondbeginselen hielp de Bitcoin-prijs te breken boven $11.000, een niveau dat het voor het laatst raakte in augustus 2019.

De benchmark cryptocurrency stelde een jaar-tot-datum high vast op $11.420 op maandag, net zoals een verzwakkende US-dollar de biedingen op safe-haven activa opheft. Het voorschot markeerde de derde opeenvolgende dagelijkse winst van Bitcoin, waarbij de prijs met maar liefst 19,57 procent steeg (gegevens van Coinbase).

Bitcoin heeft in het derde kwartaal maar liefst 25 procent gewonnen, en dit jaar ongeveer 50 procent, waardoor het een van de best presterende activa in 2020 is.

ALL-TIME HIGH IN HET VOORUITZICHT

Josh Rager, de c0-oprichter van Blackroots.com, verklaarde eerder dinsdag dat hij Bitcoin ziet doorgaan met zijn stierenloop om uiteindelijk een hoogtepunt te bereiken.

De analist legde uit dat de laatste rally van de cryptocurrency lijkt op de rally die in april 2019 is begonnen.

Destijds was de BTC/USD-wisselkoers gedurende het hele tijdsbestek februari-maart zijwaarts aan het evolueren. Later, op 2 april, brak het paar uit zijn zijdelingse koers met een beslissende $1.000-kandelaar. Drie maanden later, had het een jaar-tot-datum hoog tot boven de $13.000 gevormd.

Deze dagelijkse sluiting is verbazingwekkend en zou heel goed kunnen lijken op de $1k kaars van april 2019 die een einde maakte aan de berenmarkt en een rally tot $13k voedde,“ zei meneer Rager. „Alleen deze keer zou de rally moeten leiden tot een nieuwe all-time-high voor BTC.

Victor Dergunov, de oprichter van de crypto-gebaseerde Albright Investment Group, verklaarde ook dat Bitcoin tegen het einde van dit jaar boven de $20.000 zou kunnen doorbreken. Hoewel de winst volgens hem te danken zou zijn aan de groeiende blootstelling van de cryptocrisis in de mainstream.

Bitcoin is al jaren officieel geclassificeerd als handelswaar in de VS, maar het begint nu ook erkend te worden als een valuta of als een officieel ruilmiddel„, zei hij in een briefje.

BITCOIN ONTMOET MACRO

De positieve vooruitzichten werden verder ondersteund door ondersteunende macro-economische katalysatoren.

De Bitcoin Code kwam tot stand op een bloeiende vraag naar een veilige haven, een sentiment dat ook hielp om het goud hoger te duwen in de richting van het hoogste niveau ooit. Hun biedingen namen toe tegen de achtergrond van een escalerende kloof tussen de VS en China en het stijgende aantal COVID-zaken in de VS.

De heersende economische onzekerheid heeft de centrale banken en de regeringen in een versoepeling gebracht. De Federal Reserve heeft enerzijds haar benchmarkrente bijna nul gehouden en koopt anderzijds schatkistpapier met een kapitaalreserve van 2 biljoen dollar.

De nieuwe fiat-liquiditeit heeft de Amerikaanse dollar naar het laagste punt in twee jaar tijd geduwd. Ondertussen heeft de lagere rente het 10-jaars reële rendement van de schatkist – gecorrigeerd voor inflatie – naar een historisch dieptepunt van min 0,9 procent gebracht. Het lijkt er dus op dat investeerders hun safehavens opraken, waardoor activa als goud en Bitcoin aantrekkelijker worden.

admin

View more posts from this author